Astronimii susţin că Mîntuitorul s-a născut în iunie

Creştinii ar trebui să celebreze Naşterea Domnului în iunie spun astronomii care au calculat data de apariţie a stelei ce i-a călăuzit pe cei trei magi către Iisus.2109162083_560d97e839

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Telegraph, astronomii susţin că steaua a apărut pe 17 iunie şi nu pe 25 decembrie, fiind cel mai probabil rezultatul unei conjuncţii între planetele Venus şi Jupiter, care se aflau atât de aproape una de cealaltă încât lumina emisă de ele a fost neobişnuit de puternică.

Astronomul australian Dave Reneke a folosit un soft foarte complex, pentru a stabili exact poziţia corpurilor cereşti în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Folosind Evanghelia lui Matei ca punct de referinţă, Reneke a stabilit ca dată a conjuncţiei planetare Venus-Jupiter, ziua de 17 iunie a anului 2 Î.Hr.

„Dispunem de un soft care poate creea o replică exactă a poziţiei corpurilor cereşti pe o perioadă de câteva mii de ani în urmă”, a declarat David Reneke.

„Nu putem spune cu certitudine dacă aceasta este Steaua Crăciunului, însă este cea mai plauzibilă explicaţie de până acum”, a mai declarat acesta.

Sursa: realitatea.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s