Ruine glorioase

„Nu suntem ceea ce am fost meniţi a fi, şi ştim asta. Dacă, atunci când trecem de un străin pe stradă ni se întâmplă să ne încrucişăm privirile, repede ne uităm în altă parte. Înghesuiţi într-o mulţime de ciudaţi într-un lift, căutăm ceva la care să ne uităm în loc să ne uităm unul la altul. Simţim că adevăratul sine ne este expus şi ne e frică să fim văzuţi. Dar gândiţi-vă o clipă la milioanele de turişti care vizitează aşezări străvechi cum ar fi Parthenonul, Coloseumul şi Piramidele. Deşi măcinate de timp, de natură şi de vandali de-a lungul secolelor, doar umbre ale unei glorii trecute, aceste ruine ne uluiesc încă şi ne inspiră. Deşi căzută, gloria lor poate fi evidenţiată. E ceva trist şi grandios în acelaşi timp legat de ele. La fel suntem şi noi. Abuzaţi, neglijaţi, nimiciţi, căzuţi – inspirăm teamă şi uimire. Suntem, aşa cum spunea un teolog: „ruine glorioase”. Spre deosebire de acele monumente grandioase, noi cei ce suntem în Hristos, am fost mântuiţi şi am fost reinoiti după cum spunea şi Pavel, „zi după zi”, restauraţi în iubirea lui Dumnezeu.
S-ar putea ca noi toti, reginele balului, mijlocasi la fotbal, cei calcati si ridicati, sa avem totusi pe undeva o maretie ascunsa? E ceva in noi pentru care merita sa lupte cineva? Faptul ca nu ne vedem gloria este parte din tragedia Caderii; un fel de amnezie spirituala care a pus stapanire pe noi toti. Sufletele noastre au fost facute sa traiasca intr-o Poveste mai Mare, dar dupa cum descoperea si G.K. Chesterton, ne-am uitat rolul:

„Am citit cu toţii, în cărţi ştiinţifice şi în romane, povestea omului care şi-a uitat numele. Acest bărbat hoinăreşte pe străzi şi poate vedea şi aprecia tot, numai că nu îşi aminteşte cine este … Suntem cu toţii în aceeaşi calamitate mentală; cu toţii am uitat cum ne cheamă. Am uitat cu toţii cine suntem cu adevărat.”

Tehnoradact de Bbibis, din The Sacred Romance de Brent Curtis şi John Eldredge

The Sacred Romance de Brent Curtis şi John Eldredge

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s