Sîntem o făptură nouă – Recenzia întîlnirii de tineret de pe 6 Iunie

Sambata, 6 iunie 2009, a avut loc o noua conferinta la nivelul judetului Botosani, conferinta la care au participat tineri din cadrul Bisericilor Crestine dupa Evanghelie din Bucecea, Corni, Popeni, George Enescu, Calinesti, Paltinis, Botosani si Dorohoi. Intrunirea a avut loc in Biserica Crestina dupa Evanghelie „Elim”, Dorohoi.

Dupa un timp binecuvantat la inchinare, avand ca punct de plecare Psalmul 86:5 – „Caci tu esti bun, Doamne, gata sa ierti, si plin de indurare cu toti cei ce te cheama.” – am avut privilegiul de a il avea in mijlocul nostru pe fratele Paul Williams, un frate englez care vorbeste neasteptat de bine romana si care ne’a vorbit despre „Dovezi ale nasterii din nou”. Acum ca suntem o „friptura” noua (spunand apoi cu un ton glumet „Nu, nu – ci o faptura noua, friptura o lasam pe mai tarziu.”) , remarca dansul, sa vedem cateva dovezi ale acestei nasteri din nou.

In primul rand, am fost provocati la a intocmi o lista cu lucruri care ni s’au intamplat in momentul convertirii. Si pe baza primei epistole a lui Ioan, capitol dupa capitol, am trecut in revista urmatoarele fapte:

  • absolvirea de pacate
  • Isus, ca Salvator personal
  • darul nepretuit al mantuirii
  • oferta vietii vesnice
  • cadoul trimis prin Persoana Duhului Sfant
  • belsug de pace
  • rascumpararea
  • ajutor din partea Mijlocitorului nostru

…si inca nenumarate altele. Apoi, aperitivul fiind servit, am trecut la subiectul propriu-zis si pe langa cateva zeci de dovezi evidente din viata crestinului nou convertit, accentul a cazut pe 5 dovezi majore:

1.1 Ioan 5:1 – „Oricine crede ca Isus este Hristosul, este nascut din Dumnezeu; si oricine iubeste pe Celce L-a nascut, iubeste si pe cel nascut din El.” Asadar, in urma nasterii din nou, dobandim o viata de credinta in Dumnezeu si Domnul nostru Isus Hristos.

2.1 Ioan 5:18 – „Stim ca oricine este nascut din Dumnezeu, nu pacatuieste, ci Cel nascut din Dumnezeu il pazeste, si cel rau nu se atinge de el.” O viata in care nu vom fi perfecti, o viata in care e imposibil sa afirmam ca nu vom mai pacatui, insa in mod cert nu ne complacem in pacat sau nu acceptam pacatul ca mod de viata. Asadar, o viata libera de pacat.

3.1 Ioan 2:29 – „Daca stiti ca El este neprihanit, sa stiti si ca oricine traieste in neprihanire este nascut din El.” A treia dovada este accea ca traim o viata neprihanita, adevarata, autentica.

4.1 Ioan 4:7 – „Prea iubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este dela Dumnezeu. Si oricine iubeste,este nascut din Dumnezeu, si cunoaste pe Dumnezeu.” In urma convertirii, in urma unei noi fapturi insufletita de un caracter cristic fiinta noastra va abunda in dragoste pentru Dumnezeu si Domnul Isus Hristos, dragoste pentru frati, dragoste pentru cei care se pierd nemantuiti si va inceta dragostea pentru lume. Concluzionand, traim o viata de dragoste.

5.1 Ioan 5:4 – „pentru ca oricine este nascut din Dumnezeu, biruieste lumea; si ceeace castiga biruinta asupra lumii, este credinta noastra.” Ultima dovada majora a nasterii din nou se regaseste intr’o viata de biruinta asupra lumii, asupra lui Satan, asupra firii pamantesti, asupra felului murdar de vietuire de altadata.

_______

Scris de Sergiu Năstruț

Reclame

Un gând despre „Sîntem o făptură nouă – Recenzia întîlnirii de tineret de pe 6 Iunie

  1. Pingback: Matrixevanghelia (IV) “Sfîntul” Paul pe nou la Botoşani « Vindecătoru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s