Carte: Căsnicia pe care ți-ai dorit-o din totdeauna, Garry Chapman

Căsnicia pe care ţi-ai dorit-o din totdeauna
de Gary Chapman

Unul dintre cei mai renumiţi experţi în domeniul marital din America spune:

„Este posibil ca ceea ce numin noi «dragoste» să nu fie dragoste? Este oare posibil ca dragostea, pentru cele mai multe cupluri, să apară după căsătorie?“

Dar cum se creşte în dragoste? Respectatul consilier marital Gary Chapman, autorul cărţii Cele cinci limbaje ale dragostei, un best-seller, analizează aspectele vitale care te pot ajuta să ai căsnicia pe care ţi-ai dorit-o dintotdeauna. Autorul răspunde la întrebări cheie, cum ar fi:

De ce nu se schimbă?
De ce ne certăm pentru lucrările gospodăreşti?
De ce să depunem efort pentru a avea relaţii sexuale satisfăcătoare?

În stilul său cald şi practic, care l-a făcut îndrăgit de ascultători din întreaga lumea, dr. Chapman ne spune că nu vom avea căsnicia la care am visat dacă nu abordăm aspectele esenţiale ale vieţii de cuplu:
• De ce ne căsătorim? Pentru a obţine unitatea la cel mai profund nivel posibil.
• De ce nu se schimbă partenerul meu? Schimbarea căsniciei începe cu tine, aplicând principiul lui Isus de a scoate mai întâi „bârna“ din ochiul tău.
• Care este adevăratul sens al dragostei? Cea mai bună descriere se găseşte în 1 Corinteni, 13 şi oricine poate iubi astfel, prin puterea lui Dumnezeu. Ne iubim partenerul prin cuvinte şi fapte.
• De ce vorbim mai mult decât ascultăm? Comunicarea este calea spre atingerea unităţii şi intimităţii. Învăţăm să vorbim şi să ascultăm pe rând.
• Cum împărţim sarcinile în casă? Este un aspect neabordat de multe cupluri, dar o decizie clară în acest sens scade mult tensiunea şi pavează drumul spre unitate.
• Cine ia deciziile? Modelul este Trinitatea. Deciziile se iau împreună, de comun acord, în 95 % din cazuri. În rarele ocazii când nu există acord, dar decizia trebuie luată, soţul îşi asumă responsabilitatea ei.
• Relaţiile sexuale nu sunt pline de satisfacţie în mod automat? Numai în filme se petrece aşa, în viaţa reală depunem efortul comunicării şi înţelegerii partenerului.
• Care este datoria faţă de părinţii partenerilor? Ei trebuie „lăsaţi“ şi onoraţi.
• Cum ne cheltuim banii? Prin alcătuirea unui plan financiar şi prin decizia ca niciunul să nu facă o cumpărătură peste o anumită sumă.

Doriți să cumpărați cartea? Mergeți aici pentru mai multe detalii.

Gary Chapman abordează realist căsnicia şi ne dă sfaturi utile privind fericirea cuplului. Cei care aplică aceste adevăruri biblice au toate şansele de a avea căsnicia pe care şi-au dorit-o dintotdeauna.

Gary Chapman este autorul cărţii Cele cinci limbaje ale dragostei, un best-seller conform New York Times. Cu peste 30 de ani de experienţă în consilierea cuplurilor, el are capacitatea neobişnuită de a pune o oglindă în faţa comportamentului uman, arătându-le cititorilor nu numai ce au greşit, ci şi cum să se maturizeze şi să meargă mai departe. Dr. Chapman este realizatorul unui program de radio de o oră în fiecare săptămână, numit Zidind relaţii cu dr. Gary Chapman transmis şi la Pentagon şi la Naţiunile Unite. Este un conferenţiar prolific şi locuieşte cu soţia sa, Karolyn, în Carolina de Nord.

Mai multe informaţii şi resurse ale căror autor este Gary Chapman se găsesc la www.5lovelanguages.com

Un gând despre „Carte: Căsnicia pe care ți-ai dorit-o din totdeauna, Garry Chapman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s